Welzorg | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

Welzorg

1 bericht / 0 nieuw
#1 fonsvl - ma, 03/04/2017 - 14:00

Welzorg

afbeelding van fonsvl
fonsvl

De Gemeente Oss heeft besloten om mee te doen aan een regioaal onderzoek naar het functioneren van Welzorg als leverancier van zorgmiddelen. Welzorg is al heel vaak besproken in de Kenniskring Zorg en de voorganger daarvan Groep Individuele voorzieningen. Zeker vanaf 2013 is Welzorg een regelmatig terugkerend onderwerp van gesprek geweest en telkens werden de problemen met Welzorg uitgebreid behandeld. Onlangs heeft de Adviesraad Sociaal Domein de gemeente geadviseerd om geen verdere contracten meer af te sluiten met Welzorg. Er zijn vele ervaringen bij ons bekend die zeer slecht door Welzorg zijn afgehandeld. De zorgvrager is helaas de dupe van slecht handelen door Welzorg en dat blijft, ondanks alle toezeggingen, maar gewoon door gaan. Wij hebben Welzorg nog steeds niet op fundamentele verbeteringen kunnen betrappen.

Helaas is het zo dat de gebruikers met de problemen zitten. Zij moeten soms maanden wachten op een werkende oplossing van hun probleem met bijvoorbeeld de rolstoel. De gebruiker wacht al die tijd in zijn stoel of bed en Welzorg rommelt maar door. Toch vond de Gemeente Oss het nodig om (nog meer) onderzoek te doen naar het reilen en zeilen van Welzorg. Een aantal andere gemeenten hebben Welzorg reeds vaarwel gezegd juist vanwege de problemen die niet alleen in Oss speelden.

Het trieste van alles is dat de gebruiker weer moet wachten op de uitkomst van het onderzoek, een uitkomst die we denk ik allang kennen. De gebruiker kan langer in zijn stoel of bed verblijven omdat de Gemeente Oss haar beslissing uitstelt. De gemeente vindt het wel lastig voor de gebruiker, maar vindt onderzoek nog steeds nodig. "U blijft maar wat langer thuis gekluisterd aan bed of stoel!"

Welzorg mag wat mij betrefd vandaag nog vertrekken zodat mensen weer service krijgen zoals ze dat gewend waren van Doove en Ligthart. Daar hoefde niemand weken of maanden te wachten tot hun probleem was opgelost en werden mensen fatsoenlijk te woord gestaan zonder problemen af te schuiven naar het kantoor of andere collega's.

Gemeente Oss, wordt eens wakker en werk vanuit de gedupeerden en niet vanuit een slecht functionerende organisatie als Welzorg. Weg met Welzorg.

03/04/2017 - 14:00