Nieuws | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

Nieuws

0

Ongevraagd advies "Omdenken"

De ASD heeft weer een nieuw advies uitgebracht. Dit keer een ongevraagd en enigszins ongebruikelijk advies. Maar dat is helaas wel nodig. Want het gaat over de meest belangrijke en kwetsbare doelgroep die we hebben: onze jeugd.
Met dit ongevraagde advies vragen we te kijken buiten de gebaande wegen, niet naar het systeem en de financiën, maar naar de mens. Omdenken dus.

0

Gevraagd advies Regionale Ontwikkelagenda Opvang, ondersteuning en zorg

De notitie Regionale ontwikkelagenda Opvang, ondersteuning en zorg voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid 2020-2023 is op 7 juli 2020 tijdens een regionale videobijeenkomst toegelicht. Aan de regionale  ASD's  werd gevraagd voor 8 september hierover een advies uit te brengen.

Dit advies hebben we ingeleverd en ligt nu voor iedereen ter inzage.

0

Nieuwsbrief

Vandaag is onze nieuwsbrief de deur uitgegaan.

Niet gekregen en toch willen lezen? Lees dan onze nieuwsbrief hier.

Je kan je ook inschrijven.

0

Ongevraagd advies "Covid-19"

De Adviesraad Sociaal Domein waardeert ten zeerste de inzet van de gemeente Oss voor de inwoners van Oss tijdens het begin van de Covid-19 pandemie in onze woon- en werkomgeving. In haar opinienota voor het COVID-19 debat is er door de gemeente Oss een aanzet gegeven over het te voeren beleid. Hierover willen wij een ongevraagd advies geven.

0

Nieuw gevraagd advies "Thuis in de buurt"

Dinsdag 16 juni heeft de Adviesraad Sociaal Domein een gevraagd advies uitgebracht over "Thuis in de buurt".

0

Ongevraagd advies veilig gebruik voetgangersgebied centrum Oss

De Adviesraad Sociaal Domein ziet de drukte in de binnenstad toenemen. Wij maken ons daar zorgen over. Zorgen over de veiligheid en zorgen over de afwezigheid van handhaving van de afgesproken corona maatregelen.

Zie het ongevraagde advies over de maatregelen die we adviseren om het centrum zo veilig en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Ga hier naar het advies.

0

Mondkapjes voor mantelzorgers in de gemeente Oss

Vanaf 30 maart is de gemeente Oss gestart met het beschikbaar stellen van mondkapjes aan mantelzorgers. Op dit moment van schrijven is er voldoende voorraad. IBN en vrijwilligers maken setjes van mondkapjes en handschoenen die verdeeld kunnen worden.

0

Informatie over het omgaan met de gevolgen van het Coronavirus

Op de Pleio pagina Bestuurlijk aanbesteden WMO Brabant Noordoost-Oost vind je bij het thema Corona maatregelen/ontwikkelingen de meest gestelde vragen en antwoorden.

In de bijlage tref je het gehele document aan.

0

Ongevraagd advies Visie op professioneel jongerenwerk

De adviesraad Sociaal Domein heeft op 13 februari j.l. de  ‘Visie op professioneel jongerenwerk’ ontvangen, waarbij de gemeente ons de mogelijkheid heeft geboden om een ongevraagd advies te formuleren.
Van deze gelegenheid hebben we gebruik gemaakt en hebben we een ongevraagd advies ingediend. Lees meer over ons advies via deze link.

Het adviesnummer is 20200005.

 

0

Uitnodiging lezing inzicht in bureaucratie

UPDATE: VANWEGE CORONAVIRUS GEANNULEERD

We gaan dit later dit jaar opnieuw organiseren. De datum is nog niet bekend.


Hierbij nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de lezing "Inzicht in bureaucratie" die we in samenwerking met de gemeente Oss organiseren.

Jan Herman Baas

De lezing wordt gegeven door Jan Herman Baas. Hij is auteur van het succesvolle boek "Voorbij de eeuw van bureaucratie"