In Memoriam Ella Goorden | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

In Memoriam Ella Goorden

0
18-01-2021:01

Woensdagnacht 13 januari 2021 overleed Ella Goorden.

Ella was vanaf het eerste uur betrokken bij de Adviesraad Sociaal Domein Oss. In het bijzonder binnen de kenniskring Wmo.
Haar kennis en ervaring binnen het sociaal domein putte zij uit haar activiteiten binnen de cliëntenraad bij Interzorg Thuiszorg. Zij was indertijd een van de oprichters van die cliëntenraad.

Na afloop van de zittingstermijn bij de cliëntenraad Interzorg werd ze actief binnen de Adviesraad Sociaal Domein(ASD) Oss. 
Binnen de kenniskring Wmo ging haar speciale aandacht uit naar de regelingen rondom het Persoonsgebonden Budget, de ervaringen van de burgers met de Huishoudelijke hulp binnen de Wmo en de inzet en waardering van Mantelzorgers.
Uit dit alles bleek haar bevlogenheid en inzet voor de meest kwetsbaren in de Osse samenleving.
Ondanks dat zij al geruime tijd kampte met ernstige lichamelijke problemen waarvoor ze ingrijpende en intensieve behandelingen moest ondergaan bleef ze onvermoeibaar in haar inzet en betrokkenheid. Als het maar enigszins kon bleef ze de vergaderingen bijwonen en bleef ze actief binnen de werkgroepen van de kenniskring Wmo.

Eind 2020 werd duidelijk dat de behandelingen niet meer afdoende waren. Haar behandelend specialisten moesten constateren dat het levenseinde voor Ella naderde. Ze was niet meer in staat om overleg bij te wonen maar bleef wel op de achtergrond betrokken omdat ze alle beleidsstukken en vergaderverslagen nog thuis wilde ontvangen. 

Ella zou in 2021 afscheid nemen als lid van de ASD Oss omdat ook hier haar zittingstermijn afliep.
Helaas hebben wij haar niet op passende wijze een afscheid kunnen geven. 
Ella was van grote betekenis voor de ASD Oss. Haar inzet en betrokkenheid voor de meest kwetsbaren in de samenleving nemen wij als erfenis mee.

Ella, heel veel dank. Rust zacht in de door jou zo geliefde natuur!

Laden: 
Categorie: 
Jaren: 
Organisaties: