Nieuw gevraagd advies "Thuis in de buurt" | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

Nieuw gevraagd advies "Thuis in de buurt"

0
17-06-2020:06

Dinsdag 16 juni heeft de Adviesraad Sociaal Domein een gevraagd advies uitgebracht over "Thuis in de buurt".

In dit advies geven we aan dat buurt- en wijkbewoners laagdrempelig toegang zouden moeten hebben tot deze huizen. Laagdrempelig in de zin van huren (betaalbaar ook voor vrijwilligers), laagdrempelig in de zin van consumptieprijzen. Maar ook dat er onderzocht gaat worden of een wijk specifieke behoeften heeft. Dus maatwerk nodig heeft. Een buurthuis, of huis van de wijk, draagt bij aan de versterking van de wijk, het samenleven, het samendoen. Dit buurthuis of huis van de wijk zou los moeten staan van Wmo en participatiewet.

Deze punten, en meer, vinden jullie in ons advies dat donderdag 18 juni behandeld wordt. Ons advies zal echter naar alle waarschijnlijkheid niet meegenomen worden omdat de wethouder geen tijd heeft gehad dit door te lezen. Dat betreuren wij. Daarom geven we dmv dit bericht een ieder de gelegenheid om alsnog ons advies tot zich te nemen.

Bekijk hier ons advies.

Laden: 
Jaren: 

Reageren op een nieuwsbericht kan als u bent ingelogd. U bent al ingeschreven of u kunt zich hier alsnog voor inschrijven als inwoner van Oss of als professional.

Registreren als lid Registreren als professional