Nieuws | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

Nieuws

0

Nieuwsbrief april 2021

We hebben weer een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht. Dit keer met een interview met Harry van Ewijk, voorzitter Werkgroep BTB.

Heb je hem gemist? Lees dan hier onze nieuwsbrief.

Natuurlijk kan je je ook inschrijven. Je krijgt dan automatisch de volgende nieuwsbrieven in je mailbox.

0

Nieuwsbrief maart 2021

De eerste nieuwsbrief van 2021 heeft zojuist het licht gezien. 

Heb je hem gemist? Lees dan hier onze nieuwsbrief.

Natuurlijk kan je je ook inschrijven. Je krijgt dan automatisch de volgende nieuwsbrieven in je mailbox.

0

Gevraagd advies Concept eindrapportage Projectgroep gemeente en IBN

De Adviesraad Sociaal Domein heeft eind februari een gevraagd advies uitgebracht. Dit advies betrof het Concept Eindrapportage Projectgroep Bestuurlijke Opdracht Partnership gemeenten en IBN.

De eindrapportage gaat op duidelijke wijze in op de mogelijkheden in de toekomstige samenwerking tussen gemeente en IBN. Het is een goede zaak dat dit partnership gecontinueerd wordt en zeker de uitbreiding met het Expertisecentrum vinden wij een goede ontwikkeling.

0

Ongevraagd advies Jeugdhulp

Door de coronamaatregelen hebben de meeste leerlingen al geruime tijd geen fysiek onderwijs kunnen volgen.

Naar verwachting zal het voorgezet onderwijs binnen afzienbare tijd weer opengaan, al dan niet in aangepaste vorm, net zoals het basisonderwijs.
De Adviesraad Sociaal Domein vraagt zich af of er extra ondersteuning geboden kan/ moet worden aan de scholen op het gebied van sociaal- psychische ondersteuning en het persoonlijk welbevinden van leerlingen.

0

In Memoriam Ella Goorden

Woensdagnacht 13 januari 2021 overleed Ella Goorden.

Ella was vanaf het eerste uur betrokken bij de Adviesraad Sociaal Domein Oss. In het bijzonder binnen de kenniskring Wmo.
Haar kennis en ervaring binnen het sociaal domein putte zij uit haar activiteiten binnen de cliëntenraad bij Interzorg Thuiszorg. Zij was indertijd een van de oprichters van die cliëntenraad.

0

Nieuwsbrief

Net voor het begin van 2021 is onze laatste nieuwsbrief de deur uitgegaan.

Heb je hem gemist? Lees dan hier onze nieuwsbrief.

Natuurlijk kan je je ook inschrijven. Je krijgt dan automatisch de volgende nieuwsbrieven in je mailbox.

0

Gevraagd advies Jeugdhulp

Met een 8-tal punten heeft de KennisKring Jeugd het college van advies voorzien. Dit betreft een gevraagd advies over De verordening jeugdhulp Oss 2021 en Nadere regels jeugdhulp gemeente Oss 2021.
Bekijk hier het advies.

0

Nieuwsbrief

Vandaag is onze nieuwsbrief de deur uitgegaan.

Niet gekregen en toch willen lezen? Lees dan onze nieuwsbrief hier.

Je kan je ook inschrijven.

0

Ongevraagd advies Lockdown jeugdhulp

De coronamaatregelen hebben veelal nieuwe en onverwachte ervaringen opgeleverd. Zo ook bij de jeugdhulp. De ASD is benieuwd hoe tijdens de lockdown alles is verlopen.

In dit ongevraagde advies zetten we een aantal vragen op een rijtje, maar geven we ook advies aan het college om hiervan vooral te leren. Bekijk zelf het advies en lees onze 6 adviezen om zo snel en compleet mogelijk een kwaliteitsslag te kunnen maken in het belang van de veiligheid van de kwetsbare kinderen in onze gemeente.

0

Ongevraagd advies "Omdenken"

De ASD heeft weer een nieuw advies uitgebracht. Dit keer een ongevraagd en enigszins ongebruikelijk advies. Maar dat is helaas wel nodig. Want het gaat over de meest belangrijke en kwetsbare doelgroep die we hebben: onze jeugd.
Met dit ongevraagde advies vragen we te kijken buiten de gebaande wegen, niet naar het systeem en de financiën, maar naar de mens. Omdenken dus.

Reageren op een nieuwsbericht kan als u bent ingelogd. U bent al ingeschreven of u kunt zich hier alsnog voor inschrijven als inwoner van Oss of als professional.

Registreren als lid Registreren als professional